MNS 6858:2020, Хатаамал сүү, сүүн бүтээгдэхүүний стандартын тухай

Улсын хэмжээгээр хөдөө аж ахуйгаас бэлтгэх сүүний нөөцийг таван хошуу мал тус бүрээр авч үзвэл ингэний сүү 19.23 мянган тонн, гүүний сүү 90.1 мянган тонн, үнээний сүү 668.8 мянган тонн, хонины сүү 123.6 мянган тонн, ямааны сүү 172.3 мянган тонн байгаа бөгөөд үүнээс үнээний сүүний нөөцийг өрхийн боло…

Стандартчилал ба цар тахал

Монгол Улс гамшгаас хамгаалах бүх нийтийн бэлэн байдлын зэрэгт шилжсэнтэй холбогдуулан Короновируст халдвар (Ковид-19)-ын цар тахлаас урдчилан сэргийлэх, болзошгүй эрсдэлээс хамгаалахад стандартын мэдээллээр дэмжлэг үзүүлэх зорилгоор Стандарт, хэмжил зүйн газраас дараах багц стандартуудыг нээлттэй м…

COVID-19, СХЗГ- ХАРИУЦЛАГАТАЙ БАЙЦГААЯ!

COVID-19 Халдвар, хамгаалал, аюулгүй байдлын стандартуудыг эндээс үзнэ үү MNS 6828 : 2020 Текстил. Амны даавуун хаалт. Техникийн шаардлага https://estandard.gov.mn/standard/reader/6465 MNS 6853:2020 Эрүүл мэндийн зориулалттай нэг удаагийн халдвар хамгааллын хэрэгсэл. К…

#standard ТА ҮҮНИЙГ МЭДЭХ ҮҮ?

# WorldStandardsDay "Стандарттай хамт эх дэлхийгээ хамгаалах нь" MNS 5344 : 2011 Ахуйн хог хаягдлыг тээвэрлэхэд тавих ерөнхий шаардлага стандартын дэлгэрэнгүйг доорх холбоосоор үзнэ үү. http://estandard.gov.mn/standard/reader/5558

Мэргэжлийн морин хуурын стандартын төсөлд санал авч байна.

Энэхүү стандартыг шинээр боловсруулж байгаа тул соёл урлагийн стандартчиллын техникийн хорооноос санал авч байна. Стандартын төслийг хавсралт файлаас татаж авч танилцана уу. Санал хүлээн авах хугацаа: 2020 оны 09 дүгээр сарын 30-ны өдөр /17.30 цаг/ хүртэл.  …

Кофе, кофен бүтээгдэхүүн. Кофейны агуулгыг тодорхойлох өндөр мэдрэмжит шингэний хроматографийн арга стандартын төсөлд санал авч байна.

Энэхүү стандартыг шинээр боловсруулж байгаа тул Хүнсний стандартчиллын техникийн хороо /ТХ-18/-ноос санал авч байна. Стандартын төслийг хавсралт файлаас татаж авч танилцана уу. Санал хүлээн авах хугацаа: 2020 оны 09 дүгээр сарын 30-ны өдөр /17.30 цаг/ хүртэл. …

“MNS CAC GL 79, Хүнсэн дэх вирусын хяналтанд хүнсний эрүүл ахуйн үндсэн зарчмуудыг ашиглах удирдамж” стандартын төсөлд санал авч байна

Энэхүү стандартыг орчуулж үндэсний стандартаар батлах тул Хүнсний  стандартчиллын техникийн хороо /ТХ-18/-ноос санал авч байна. Стандартын төсөлтэй хавсралт файлаас татаж авч танилцана уу. Санал хүлээн авах хугацаа: 2020 оны 07 дугаар сарын 08-ны өдөр /17.30 цаг/ …

Барилгын хог хаягдалд суурилсан бүтээгдэхүүний технологийн стандартууд батлагдан гарлаа.

1. MNS 6830:2020 Дахин боловсруулалтаас гарган авсан бетонон дайрга. Техникийн шаардлага/ http://estandard.gov.mn/standart/reader/6563/ 2. MNS EN 933-11:2020 Дүүргэгчийн геометр шинж чанарыг тодорхойлох арга. 11-р хэсэг: Дахин боловсруулалтаас гарган авсан бетон дайрганы бүрэлдэхүү…

MNS ISO 22002-6 : 2020 Хүнсний аюулгүй байдлын угтвар нөхцлийг хангах хөтөлбөр. 6-р хэсэг: Тэжээлийн үйлдвэрлэл

Энэхүү стандартыг боловсруулж байгаа тул Хүнсний  стандартчиллын техникийн хороо /ТХ-18/-ноос санал авч байна. Стандартын төсөлтэй хавсралт файлаас татаж авч танилцана уу   Санал хүлээн авах хугацаа: 2020 оны 06 дугаар сарын 26-ны өдөр /17.30 ц…