Түр хүлээнэ үү...

Хүнсний стандартчиллын техникийн хорооноос

1.   Стандартчиллын үндэсний зөвлөлийн 2017 оны 02 дугаар сарын 23-ны өдрийн 02 дугаар тогтоолоор  MNS 6652:2017, Цөцгийн тос. Техникийн шаардлага”, “MNS 6653:2017, Шимийн архи. Техникийн шаардлага” шинээр баталлаа.  Эдгээр стандартыг баталснаар

ü  Малын гаралтай цөцгийн тосыг бусад түүхий эдээс гарган авсан бүтээгдэхүүнээс ялгаж хэрэглэгчдийг төөрөгдүүлэхгүй, аюулгүй хүнсээр хангах,

ü  Төрөөс хүнс, хөдөө аж ахуйн талаар баримтлах бодлогоын 6.2.7 “... брэнд бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх, дэмжих” заалтыг хэрэгжүүлэх ач холбогдолтой. 

2.    Монголын хүнсний холбоо, хүнс үйлдвэрлэгчдээс урьдчилан хэвлүүлсэн шошгоны нөөц их байгаа харгалзан үндэсний үйлдвэрлэлийг дэмжих, үргүй зардлыг багасгах үүднээс Стандартчиллын үндэсний зөвлөлийн 2017 оны 5 дугаар сарын 31-ний өдрийн 20 дугаар тогтоолоор MNS 6648 : 2016, Хүнсний бүтээгдэхүүний сав боодлын шошгололтод тавих шаардлага” стандартын мөрдөж эхлэх хугацааг 2018 оны 01 дүгээр сарын 01-ний өдөр болгон өөрчлөн баталлаа. 

3.   Монгол улсын Засгийн газрын 2016 оны 344 дүгээр тогтоолоор баталсан “Үндэсний чанарын хөтөлбөр”-т экспортын чиг баримжаатай мах, махан бүтээгдэхүүн, чацаргана, зөгийн бал, ноос, ноолуур, арьс шир, оёмол бүтээгдэхүүн, аялал жуулчлал зэрэг бүтээгдэхүүн, үйлчилгээний үйлдвэрлэл үйлчилгээг дэмжихээр заасан. Энэхүү дотоодын үйлдвэрлэлийг дэмжих ажлын хүрээнд Шинжлэх ухааны академи, ШУТИС-ийн Техник технологийн судалгааны төв болон үйлдвэрлэгч нараас ирүүлсэн саналыг үндэслэн Стандартчиллын үндэсний зөвлөлийн 2017 оны 5 дугаар сарын 31-ний өдрийн 22 дугаар тогтоолоор MNS 0783:2013, Чацарганы тос. Ерөнхий шаардлага” стандартын 8.1-т Чацарганы тосыг 3 сар хадгалах гэж заасныг 18 сар болгон өөрчлөн баталлаа.

4.    Стандартчиллын үндэсний зөвлөлийн 2017 оны 5 дугаар сарын 31-ний өдрийн  20 дугаар тогтоолоор MNS6670:2017,Хүнсний зориулалттай нүүрсхүчлийн хий. Техникийн ерөнхий шаардлага”,  21 дүгээр тогтоолоор MNS 6665 : 2017, Хүнс болон малын тэжээлд антибиотикийн үлдэгдлийг илрүүлэх арга”, “MNS 6666 : 2017, Хүнсний зориулалтын нүүрсхүчлийн хийг шинжлэх арга” стандартуудыг тус тус баталлаа. 

Мэдээ мэдээлэл

Хүнсний стандартчиллын техникийн хорооноос
1. Стандартчиллын үндэсний зөвлөлийн 2017 оны 02 дугаар сарын 23-ны өдрийн 02 дугаар тогтоолоор ...

2017-09-13 15:04:23 Дэлгэрэнгүй
"Төрийн байгууллагын вэбсайтад тавих шаардлага" MNS 6285:2017 стандарт шинэчлэгдлээ.
Монгол Улсын төрийн байгууллагуудын вэбсайтыг хөгжүүлэх, сайжруулахад дагаж мөрдөх ерөнхий шаардлагыг агуулан, төрийн байгууллагуудын үйл ажиллагааны талаар ...

2017-09-13 12:26:30 Дэлгэрэнгүй
“Менежментийн зөвлөгөөг оновчтой ашиглах удирдамж” олон улсын стандарт хэвлэгдэн гарлаа.
Менежментийн зөвлөгөө нь харилцагч байгууллагынхаа үр ашиг нэмэгдүүлэхээс эхлээд үйл явцыг сайжруулах хүртэл асар том өөрчлөлтүүдийг хийж ...

2017-06-02 09:13:28 Дэлгэрэнгүй
Ажлын байрны аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн ISO 45001 стандартын төсөлд ахиц нарч байна.
Ирэх оны эхээр хэвлэгдэн гарах олон улсын шинэ стандарт ISO 45001 буюу Олон Улсын Стандартчиллын Байгууллага (ISO)-ын Хөдөлмөрийн аюулгүй ...

2017-05-25 11:46:47 Дэлгэрэнгүй
Дэлхийн байгаль орчны өдөрт
Байгальгүйгээр бид үнэн хэрэгтээ хаана байх байсан бол? Байгаль бол бидний амьдралын хүч, оршин тогтнох эх үүсвэр юм. Энэ ...

2017-05-25 10:29:32 Дэлгэрэнгүй
Хүнсний бүтээгдэхүүнтэй холбоотой стандартын мэдээллүүд
Хүнсний бүтээгдэхүүнтэй холбоотой стандартын мэдээллүүд ...

2017-04-17 11:16:03 Дэлгэрэнгүй
Монгол улсын стандартын үнэ.
Монгол улсын стандартын үнэ. ...

2017-02-09 15:43:24 Дэлгэрэнгүй

Нэвтрэх

Хэрэглэгчийн хэсэг
Сайн байна уу, Танд энэ өдрийн мэндийг хүргэе! Манай vйлчилгээний нөхцөлтэй танилцахыг таньд санал болгож байна..
Байгууллга/хэрэглэгчийн ID :
Нууц үг :
Бүртгүүлэх | Нууц үгээ мартсан
Гишүүд : 7339
Нийт хуудас үзсэн : 22325209
Хэрэглэгчдийн анхааралд